רותם צירלר

סטודנטית לתואר שני במסלול אקולוגיה ואיכות הסביבה, במעבדה לאקולוגיה מולקולארית של ד"ר עומרי ברונשטיין.

אוניברסיטת תל אביב.

רותם צירלר

"

שמי רותם צירלר ואני סטודנטית לתואר שני באוניברסיטת תל אביב, במסלול לאקולוגיה ואיכות הסביבה במעבדה לאקולוגיה מולקולארית של ד"ר עמרי ברונשטיין. את התואר הראשון עשיתי בחוג למדעי בעלי החיים בפקולטה לחלקאות, האוניברסיטה העברית.

מטרתו של המחקר שלי היא להעריך את מגוון המינים בחברת הבנטוס (קרקעית הים) בשמורות ימיות ובשמורות ימיות מיועדות לאורך חופו הישראלי של הים התיכון. אנו מציבים מבני התיישבות מיוחדים בשם autonomous reef monitoring structures (ARMS), שמחקים את המצע המורכב של קרקעית הים. כתוצאה, בעלי חיים ימיים מתיישבים בתוך ועל גבי המבנים, ויוצרים על גביהם ייצוג של האוכלוסייה המקומית. לאחר שנה בים, המערכות מוצאות מהמים ומוחלפות בחדשות. כל מערכת עוברת בדיקות מעבדה קפדניות, הכוללות אנליזות מורפולוגיות קלאסיות בשילוב בדיקות גנטיות חדשניות, כך שהמידע שייאסף לגבי הרכב המינים יהיה אמין ומקיף יותר מבעבר.

אני מאוד אוהבת טבע, טיולים, בעלי חיים וכמובן- את הים, ומחפשת כל הזדמנות לשלב ביניהם."

זכתה במלגת הצטיינות לסטודנטים לתארים מתקדמים עבור עידוד חקר ים התיכון תשפ"א