נגה ברק

דוקטורנטית בחוג לביולוגיה ימית, בי"ס למדעי הים ע"ש צ'רני, בהנחית פרופ' תמר לוטן ופרופ' דניאל שר.

אוניברסיטת חיפה

נוגה ברק

"שמי נוגה ברק, אני תלמידת דוקטורט באוניברסיטת חיפה בחוג לביולוגיה ימית תחת הנחייתם של פרופסור תמר לוטן וד"ר דניאל שר.

המחקר שלי בוחן את הקשרים בין המדוזה הנפוצה ביותר בנחילי המדוזות, החוטית הנודדות, לבין אוכלוסיות החיידקים החיים איתה ובתוכה. קשרים אלה הידועים כמשמעותיים מאוד במגוון רחב של אורגניזמים, כולל בני האדם, יכולים להשפיע על  תהליכים שונים כמו התפתחות, התנהגות ובריאות האורגניזם. במחקר אנו מנסים לבחון את הקשרים האלה בשלבים שונים של היווצרות הנחיל – משלבי ההתפתחות הראשונים של המדוזה ועד הופעתם של נחילי הענק. במטרה לנסות ולענות על כמה מהשאלות הרבות סביב הופעתם והיעלמותם של הנחילים.

יש לי תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית ממכללת רופין. את התואר השני התחלתי באוניברסיטת חיפה במחקר הנוכחי וממנו המשכתי ישירות לדוקטורט.

אני מאוד אוהבת את הים ושמחה להיות חלק מצוות שמנסה לגלות דברים חדשים על סביבתנו."

זכתה במלגת הצטיינות לסטודנטים לתארים מתקדמים עבור עידוד חקר ים התיכון תשפ"א