דוקטורנטית בבית ספר לזאולוגיה, במעבדה לאקולוגיה ימית של פרופסור יוני בלמקר.

אוניברסיטת תל אביב.

שרה אוחיון

"אני שרה אוחיון, תלמידת דוקטורט במעבדה לאקולוגיה ימית של פרופסור יוני בלמקר בבית הספר לזואולוגיה באוניברסיטת ת"א.

בעבודת הדוקטורט שלי אני חוקרת את תפקודן של שמורות טבע ימיות, ובמיוחד את ההיבט של התרומה למשק הדיג דרך תהליך שנקרא זליגת דגים. כאשר שמורה ימית מגיעה לתפקוד מיטבי (כל הנישות הטובות "תפוסות") נצפה לראות תהליך שבו דגים ינדדו אל מחוץ לגבולות השמורה. תהליך של זליגת דגים מייצג מצב שבו השמורות הימיות תורמות לא רק לשמירת הטבע הימי אלא גם לחידוש אוכלוסיות דגים שהתדלדלו כתוצאה מדיג יתר.

את התואר הראשון במדעי הים והסביבה הימית עשיתי במכללה הימית במכמורת ואת התואר השני במעבדה למיקרוביולוגיה ימית של פרופסור אילנה ברמן-פרנק באוניברסיטת בר-אילן.

בעיני, הים הוא המקום הכי מרתק על הפלנטה שלנו. אני מרגישה זכות לעסוק בתשוקה שלי- מחקר ושמירת הטבע הימי"

זכתה במלגת הצטיינות לסטודנטים לתארים מתקדמים עבור עידוד חקר ים התיכון תשפ"א