דוקטורנט מצטיין במסלול ישיר מהיר לדוקטורט, הפקולטה למדעי החיים, בית הספר לזאולוגיה, המעבדה של פרופסור יונתן בלמקר.

אוניברסיטת תל אביב

למחקר שפורסם ב Biological invasions

ניתן לראות חמת ים סופי (מין פולש) אשר משתמש בהסוואה כדי להיטמע בקרקעית כמה שניות לפני שהלגינון המארך מתקרב לפריים

שחר חייקין

"שמי שחר חייקין ואני דוקטורנט במסלול הישיר המהיר לדוקטורט באוניבריטת תל-אביב, הפקולטה למדעי החיים, בית הספר לזואולוגיה, המעבדה של פרופסור יונתן בלמקר.

אני חוקר את השפעת שינויי האקלים על תפוצת העומקים של חברת הדגים בים התיכון.

אקלים כדור הארץ מתחמם בקצב חסר תקדים ומינים רבים מגיבים על ידי שינוי תפוצתם לאזורים קרים.

בים לעומת זאת, טמפרטורת מי הים דועכת עם העומק ותאורתית, בעלי-חיים ימיים עשויים למצוא מקלט משינויי אקלים במים העומקים אך נושא זה כמעט ולא נחקר!

מטרת המחקר שלי היא להבין את דפוס שינויי העומקים של בעלי חיים ימיים לאור התחממות האקלים בים התיכון.

לאחרונה עסקתי גם במחקר שמטרתו להבין את העונתיות של חתולי-הים והגיטרנים בשמורה הימית גדור יחד עם עדי ברש ופרופסור יונתן בלמקר. המחקר זכה לפרסום מדעי ומאפשר כיום ניהול מדויק יותר של שמורת טבע ימיות בעונות הרבייה של מינים מוגנים אלו.

Coastal breeding aggregations of threatened stingrays and guitarfish in the Levant

S Chaikin, J Belmaker, A Barash .Aquatic Conservation: Marine and Freshwater Ecosystems 30 (6), 1160-1171

את התואר ראשון עשיתי במדעי הים ברופין, מכמורת"

זכה במלגת הצטיינות לסטודנטים לתארים מתקדמים עבור עידוד חקר ים התיכון תשפ"א