דורון פינקו

סטודנטית לתואר שני במחלקה למדעי כדור הארץ והסביבה, במעבדה לחקר פורמיניפרה של פרופ' סיגל אברמוביץ.

אוניברסיטת בן גוריון

דורון פינקו

"שמי דורון פינקו, אני סטודנטית לתואר שני באוניברסיטת בן גוריון, במחלקה למדעי כדה"א והסביבה, במעבדה לחקר פורמיניפרה של פרופ' סיגל אברמוביץ.

פורמיניפרים הם יצורים ימיים חד-תאיים, בעלי חשיבות אקולוגית וסביבתית משמעותית. ניתן להשתמש בהם כמכשירי הקלטה קטנים, המתעדים את המתרחש סביבם וכך לחקור את הסביבה שאנחנו חיים בה היום כמו גם סביבות קדומות שהתקיימו לפני מליוני שנים. בדומה לאלמוגים, קיימים פורמיניפרים המארחים אצות סימביונטיות החיות בתוך התא שלהם. המחקר שלי מתמקד באופן ספציפי בפורמיניפרים נושאי אצות אלו שעתידם תחת תנאי ההתחממות הגלובלית נמצא בסיכון.

אני בעלת תואר ראשון כפול במדעי החיים ומדעי כדה"א והסביבה מאוניברסיטת בן גוריון, התחלתי להשתלב במחקר במהלך התואר הראשון והתאהבתי מייד בחיים המרתקים שמתרחשים מתחת לעדשות המיקרוסקופ."

זכתה במלגת הצטיינות לסטודנטים לתארים מתקדמים עבור עידוד חקר ים התיכון תשפ"א