ברוכים הבאים

גילוי מאגר הגז הטבעי מול חופי ישראל וההחלטות לפתח תשתיות ימיות מגוונות, מפנים את תשומת הלב הבינלאומית לאזור הכלכלי הישראלי בים התיכון ומציבים את מדינת ישראל בפני אתגרים חסרי תקדים.

המרכז הישראלי לחקר הים התיכון הינו מאגד המורכב משבע אוניברסיטאות מחקר, שתי מכללות ושני מכוני מחקר ממשלתיים, אשר עובדים יחד תחת הובלתה של אוניברסיטת חיפה, על-מנת להתמודד עם מגוון האתגרים המדעיים, הטכנולוגיים, הכלכליים, הביטחוניים והסביבתיים שהפיתוח הימי המאסיבי מעלה. לצד אתגרים אלו קיימות הזדמנויות ייחודיות, אשר המרכז שואף לייצר ולנצל לרווחת מדינת ישראל.

עיקר פעילות המרכז הישראלי לחקר הים התיכון מתבטאת ב:

• פיתוח ושיפור תשתיות מחקר מתקדמות וחדשניות הנדרשות למחקר ימי.
  • פיתוח סגל אקדמי- מחקרי ותכניות לימוד בתחום מדעי הים ופיתוח והרחבה של מאגרי המידע הלאומיים בתחום מדעי הים.
  • פיתוח בר-קיימא של משאבי הטבע הלאומיים של מדינת ישראל באגן המזרחי של הים התיכון.

המרכז הישראלי לחקר הים התיכון שם כמטרה לקדם את המחקר הימי בישראל, תוך שמירה על מצוינות אקדמית ופיתוח בר-קיימא, אשר יובילו את מדינת ישראל לעצמאות כלכלית ואנרגטית.

כתיבת תגובה